Wil je niet langer voor verrassingen komen te staan met jouw gezondheid? Een van de grootste verrassingen op dit gebied is vaak de rekening die je achteraf krijgt van een zorgverlener. Het kan al snel hoge kosten opleveren als je specialistische zorg nodig hebt. En wat dacht je van de afspraken bij de huisarts? Ook deze bedragen stapelen zich al snel op. Redenen genoeg om voor een zorgverzekering passend bij jou te kijken. Maar wat zijn dan de mogelijkheden? En waarom is het dan zo belangrijk om de verzekering volledig aan jouw behoeften aan te laten sluiten? 

 

Onvoorspelbaarheid met jouw gezondheid

Jouw gezondheid is lang niet zo voorspelbaar als je in eerste instantie gedacht had. Als je nu gezond bent, kan je binnen een korte tijd toch iets oplopen wat jouw wereld op zijn kop zet. Of wat dacht je van een ongeluk? Deze kan je nooit voorspellen en kan dus ook weer extra problemen opleveren. Op dat moment komen er meerdere zorgverleners om de hoek kijken. En allemaal met een geheel eigen kostenplaatje. Voor je het weet, stapelen de rekeningen zich op en weet je niet meer hoe je alles moet betalen. Hoe fijn is het dan als jouw zorgverzekeraar een groot deel van deze kosten voor rekening neemt? 

 

Alles laten dekken in de verzekering

Een zorgverzekering die volledig bij je past, zorgt dat je toegang hebt tot alle zorgverleners die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de zorg in het ziekenhuis. Hier is namelijk veel te behandelen. Iedere behandeling kent een eigen prijs, die jij moet betalen. Tenminste, als dit niet in jouw zorgverzekering wordt gedekt. Daarom moet je niet alleen nadenken over de aandoeningen die je op dit moment hebt, maar ook over de toekomst. Zit een slecht gebit in de familie? Dan kan een tandartsverzekering afsluiten bijvoorbeeld een goed idee zijn. 

 

Kijk naar jouw behoeften

Het belangrijkste is dus dat je een goede dekking vindt voor de zorg. In eerste instantie heb je hiervoor een basisverzekering. Hiermee krijg je de basiszorg vergoed, zoals de huisarts, een ziekenhuisopname en een deel van de medicijnen. Als je afhankelijk bent van meerdere behandelingen bij een tandarts, fysiotherapeut of alternatief geneeskundige, dan komen de aanvullende verzekeringen van pas. Deze kosten een klein bedrag extra per maand, maar kunnen je grote kosten besparen. 

 

Preventieve zorg voor iedereen beschikbaar

En uiteraard is het verstandig om te onderzoeken of preventieve gezondheidszorg ook in het pakket is opgenomen. Het is een factor waar mensen niet snel over nadenken. Je gaat immers niet naar de dokter als je geen symptomen hebt. Toch kan een regelmatige check-up of een ander gezondheidsprogramma jou behoeden voor eventuele aandoeningen. Je bent er sneller bij als er toch iets aan de hand is en onderneemt actie die erbij past. En dat allemaal zonder erbij na te denken, want de rekening gaat voor het grootste deel naar de zorgverlener. Jij kan weer gebruik maken van de beste zorg en wat erbij komt kijken.